”Miksi profiiliteksti pitää olla CV:ssä?” Uravalmentajana kuulen tämän lauseen silloin tällöin. Mutta tiesitkö, että profiiliteksti on juuri se osa CV:stä, johon rekrytoijan silmät kiinnittyvät ensimmäisten joukossa?

YDINOSAAMINEN ESILLE

Profiilitekstissä kerrot työydinosaamisesi. Mutta miten tiedät työydinosaamisesi? Kirjoita paperille, mitä kaikkia töitä olet tehnyt ja kuinka kauan. Missä työssä olit todella hyvä ja miksi? Mikä teki sinusta hyvän siinä työssä ja miksi? Kysy aina itseltäsi ”Miksi”.

KOHTI AVOIMIA TYÖPAIKKOJA

Kun olet koonnut paperille osaamistasi, järjestä ne vahvimmasta työydinosaamisestasi heikoimpaan. Jos pidät piirtämisestä, piirrä joulukuusi. Sen kirkkain timanttinen latvatähti on ydinosaamistasi. Voit piirtää ja kirjoittaa ydinosaamisesi sinne. Latvatähden alapuolella oleville oksille tulee seuraavaksi vahvin osaamisesi. Mitä alemmaksi kuljet kuusta pitkin, sitä enemmän kaipaat koulutusta osaamiseesi. Muista, että ei ole heikkoa osaamista. On kehitettävää osaamista!

KIRJOITA PROFIILITEKSTI

Kun olet saanut valmiiksi listan tai joulukuusen ydinosaamisestasi, luo siitä 4-5 lausetta. Tämä on profiilitekstisi.

Lisää se CV:si yläosaan. Ja jos mietit, millainen CV, muista katsoa ilmaiset CV-mallimme!

Ja kun olet luonut CV:n, mikset samantien loisi työnhaun profiilin ja ole rekrytoijien tavoitettavissa. Luo siis myös työnhaun profiilisi: https://tyovoima.fi/wp/tietosuoja/.

Ja nauti rauhallisesta hetkestäsi kahvikupillinen käsissäsi, ihaillen syksyn värejä. Sinä teit sen!


Tarja Miettinen

Työskennellessäni yli 20 vuotta pk-yritysten johtotehtävissä ja sarjayrittäjänä, ovat rekrytointi ja työhyvinvointi nousseet lähelle sydäntäni. Tärkeästä perheemme jäsenestä Pate -kissasta on myös muodostunut yrityksemme Jobinnon tärkeä jäsen. Toimistokissaa saa käydä silittämässä ja sylittelemässä. Työhyvinvointia kerrakseen!