Mistä valoa työnhaun tunneliin? Turhautumista, väsymystä ja ärtymystä – hankalat rekrytointiprosessit nostavat monelle tunteet pintaan. Voisiko tähän olla helpompaa tapaa? Kyllä voi.

Vieraskynänä Tarja Miettinen, Jobinno / Työvoima.fi

Rekrytointi. Jo sanana se aiheuttaa monille vilunväristyksiä ja turhautumisen huokauksia. Mitä todennäköisimmin olet joskus tuskaillut asian kanssa – olit sitten työnantajan pallilla etsimässä osaajia tai työnhakijan saappaissa jahtaamassa sitä oikeaa työpaikkaa.

Sinä joka olet joskus etsinyt töitä – Tuntuuko sinusta että että tie uuteen työhon on usein liian kuoppainen? Lähetät satoja hakemuksia ja täytät loputtomasti kaavakkeita, mutta ovi haastatteluun ei millään aukea?

Sinä joka olet joskus etsinyt työntekijää – Tuntuuko sinusta, että tarvetta uusille osaajille on, mutta rekrytointi on kallista ja aikaa hakemusten lukemiseen ei yksinkertaisesti ole?

Usko pois, et ole ainoa.

Tarinoita on monia, mutta ongelmat ovat samat

Työssäni rekrytoijana, headhunterina ja työvalmentajana, olen kohdannut monia tarinoita, jotka ovat koskettaneet sydäntäni. Alta löydät muutaman esimerkkitarinan, jotka olen kuullut työnhakijoilta ja rekrytoijilta ja jotka julkaisen heidän luvallaan.

“Tein 4 päivää profiiliani yhdelle työnhaun nettisivulle. Tallensin ja halusin jatkaa seuraavana päivänä. Ei onnistunut, sillä joka kerta kun tallensin ja poistuin, tiedot hävisivät. Vihdoin neljäntenä päivänä päätin, että kirjoitan kaiken kerralla. Siihen meni useampi tunti. Ei kiitos enää koskaan. Siihen jäivät muiden yhtiöiden profiilitekstien teot.”

“Minulle sanottiin suoraan, että palkkaavat vain alle 30-vuotiaita. Minulle, jolla on yli 30-vuoden kokemus!”

“En jaksa vääntää enää yhtään hakemusta tai CV:tä. Niistä ei ole ollut mitään hyötyä. Satoja hakemuksia eikä yhtään haastattelua. Vaikka oikeasti osaan työni ja olen ammattilainen. Turhauttaa ja väsyttää.”

“Kuukausia mennyt eikä työntekijää löydy. Ensimmäiset maksut, kalliit sellaiset maksettu. Yhtä tyhjän kanssa.”

“Meille tulee satoja hakemuksia. Millä ajalla minun oletetaan käsittelevän ne? Ja vielä haastattelut!”

“Koko rekrytointi on todella kallista. Ei meidän yrityksellä ole siihen varaa.”

Työssäni rekrytointimaailmassa huomasin, että sekä työnhakija- että työnantajapuolella toistuvat jatkuvasti samat ongelmat, joihin ei tunnu löytyvän ratkaisua. Mietimme, että “näin ei voi olla!.”. Ja aloimme työstää asiaa Jobinnolla.

Ei ole mitään järkeä keksiä pyörää aina uudestaan, kirjoittaa samanlaisia hakemuksia ja lähettää niitä aina uuteen työpaikkaan. Mitä jos yksi kerta riittäisi?

Työvoima.fi – työ löytää osaajan

Jos työnhakija ei löydä työtä, niin miksei työ voisi tulla suoraan työnhakijan luo? Työvoima.fi on täysin uudenlainen ns. käännetyn työnhaun malli. Meillä työ löytää osaajan; työnantajat etsivät työntekijät. Ja mikä parasta, välikäsiä ei enää tarvita.

Helpotusta työnhakuun

Ei ole mitään järkeä keksiä pyörää aina uudestaan, kirjoittaa samanlaisia hakemuksia ja lähettää niitä aina uuteen työpaikkaan. Mitä jos yksi kerta riittäisi?

Työvoima.fi:ssä se riittää.Yksi hakemus tavoittaa monta työntajaa. Enää työnhakijan ei tarvitse lähettää satoja hakemuksia tai täyttää monimutkaisia hakulomakkeita.

Monien yritysten hakulomakkeet ovat niin monimutkaisia täyttää, että helpommalta tuntuisi löytää labyrintistä ulos. Päätimme, että Työvoima.fi:ssä ei tehdä asioista turhaan vaikeita. Siksi hakulomake on oikeasti helppo ja nopea täyttää.

Entä kun hakemus on tehty ja lähetetty? Sitten työnhakija voi nostaa jalat pöydälle ja odottaa. Työnantajat ympäri Suomen selaavat hakemuksia ja ovat suoraan yhteydessä hakijoihin.

Tasa-arvoa rekrytointiin

Mielestäni osaamisella on väliä. Sukupuolella, iällä, uskonnolla tai ihon värillä ei saa olla vaikutusta työn saamiseen, pitämiseen ja kehittämiseen. Tasa-arvoa työnhakuun! Työvoima.fi:ssä töitä haetaan anonyymisti, osaaminen edellä. Työnantajien selatessa hakijoita, he näkevät vain hakijan osaamisprofiilin. Vasta löydettyään sopivan osaajan, työnantaja voi ostaa palvelusta hänen tarkemmat henkilötiedot.

Emmekä unohtaneet rekrytoijiakaan. Monimutkaiset ja vaivalloiset rekrytointiprosessit jäävät historiaan. Työnantajat löytävät Työvoima.fi:stä osaajan nopeasti ja edullisesti. Osaajaprofiilien selaaminen on yritykselle täysin ilmaista. Kun työnantaja löytää sopivan osaajan, tämä voi ostaa palvelusta hänen CV:nsä ja yhteystietonsa ja olla hakijaan suoraan yhteydessä.

Työnhakijoita voi nyt etsiä kaikilla älylaitteilla ihan missä vain ja mihin vuorokaudenaikaan vain, vaikka laiturin nokassa auringonlaskun aikaan.

Työvoima.fi – kokeile itse!

Työnhakija, Aloita tästä! Lyhyt profiilin luominen, valmiit mallit CV:lle sekä ohjeet profiilitekstin luomiseen. Ei enää tunteja “Avoimet työpaikat” -sivustoilla, vaan aikaa jää sinulle itsellesi. Käytä se miten parhaaksi näet!

Yritys, hae työntekijöitä Tästä. Ei enää kalliita ja tuloksettomia rekrytointiprosesseja. Nappaa vaikka kahvikuppi, mene terassille ja selaa työntekijöitä, ilmaiseksi!

Kategoriat: Vieraskynä

Tarja Miettinen

Työskennellessäni yli 20 vuotta pk-yritysten johtotehtävissä ja sarjayrittäjänä, ovat rekrytointi ja työhyvinvointi nousseet lähelle sydäntäni. Tärkeästä perheemme jäsenestä Pate -kissasta on myös muodostunut yrityksemme Jobinnon tärkeä jäsen. Toimistokissaa saa käydä silittämässä ja sylittelemässä. Työhyvinvointia kerrakseen!